Tillbaka till startsidan

Nationella mål för hälsosam och hållbar livsmedelskonsumtion

Nationella mål för hälsosam och hållbar livsmedelskonsumtion

Livsmedelsverket har föreslagit nationella mål för att främja en hälsosam och hållbar livsmedelskonsumtion. Dessa mål inkluderar att öka konsumtionen av hälsosamma livsmedel och minska konsumtionen av ohälsosamma livsmedel.

Webbplatsens innehåll och information

Livsmedelsverkets webbplats innehåller många intressanta och användbara information om mat och dryck. Här kan du hitta kostrekommendationer för olika åldersgrupper och livssituationer, så att du kan få tips om vad som är bra att äta. Du kan också lära dig om saltintag och hur du kan använda tallriksmodellen för att äta balanserade måltider.

På hemsidan finns även information om olika ämnen som matallergier, övervikt, matsvinn och näringsinnehåll. Du kan lära dig mer om vikten av att göra miljösmarta matval och hur man kan minska matsvinnet. Dessutom kan du få kunskap om olika näringsämnen och vad de gör för kroppen.

Det finns även information om vattenkvalitet och hur du kan vara säker på att dricksvattnet är rent och säkert att dricka. Webbplatsen tar också upp ämnen som matallergier, matlagning, förpackningar och märkning av mat. Här kan du även hitta information om regler för livsmedelsföretagande.

Livsmedelskontroll och tillsyn

Livsmedelsverket ansvarar också för att kontrollera att livsmedelsföretag följer reglerna och lagarna. De ser till att maten som produceras och säljs är säker att äta. De har en webbplats där de ger information om olika områden inom livsmedelskontroll. Här kan du läsa om riskklassning, provtagning, kontrollplanering, laboratorieverksamhet och livsmedelsberedskap.

På Livsmedelsverkets webbplats finns också information om ämnen relaterade till livsmedel och dricksvatten, såsom vattenförsörjning, kemisk analys och lagstiftning. Du kan även hitta kontaktinformation, organisatorisk information och information om jobbmöjligheter hos Livsmedelsverket.

Rapport om nationella mål och insatsområden

Tillsammans med Folkhälsomyndigheten har Livsmedelsverket föreslagit nationella mål och insatsområden för att främja en hälsosam och hållbar livsmedelskonsumtion. Deras rapport kan läsas på myndigheternas webbplatser.

Användningen av cookies på webbplatsen

Slutligen, på Livsm

Artikeln är baserad på denna artikel på livsmedelsverket.se.