Tillbaka till startsidan

Livsmedelsverkets webbplats - Riktlinjer för skolmåltider och hälsa

Livsmedelsverkets webbplats - En guide för skolmåltider och hälsa

Riktlinjer för skolmåltider och annan viktig information

Livsmedelsverkets webbplats är en källa till uppdaterade riktlinjer för skolmåltider och andra ämnen som rör livsmedelssäkerhet och hälsa. Här hittar man information om allt från kost och allergier till matsvinn, näringsinnehåll och företagskontroller.

Bredd av ämnen och tjänster

Webbplatsen erbjuder även insikter om matvanor, dieter, vattenkvalitet, livsmedelskontroll samt import och export av livsmedel. Livsmedelsverkets roll och olika kontrollprogram förklaras för att öka förståelsen för deras arbete.

Vägledning och stöd

För de som behöver vägledning finns e-utbildningar och laboratorietjänster för analyser inom livsmedelskedjan tillgängliga. Myndigheten arbetar även med beredskapsplaner för livsmedelsföretag och privatpersoner samt klimatanpassning av dricksvattenförsörjning.

Uppdateringar av riktlinjer för skolmat

Just nu pågår arbetet med att uppdatera riktlinjerna för skolmat för att skapa tryggare och mer lärande luncher. Det finns möjlighet att lämna synpunkter på förslagen fram till 19 juni. Fokus läggs även på att integrera skolans perspektiv och främja hållbara skolmåltider.

Information om cookies

På Livsmedelsverkets webbplats finns även information om cookies. Texten förklarar skillnaden mellan permanenta och sessionscookies samt hur man han hanterar cookies i webbläsaren. Exempel ges på cookies som används på webbplatsen, samt information om cookies från Text Help och e-space.se.

Kommande förändringar

Det nämns även olika cookieinställningar, tider för lagring, klassificeringar och användningsområden. Vissa cookies kommer att sluta användas från och med oktober 2021. Livsmedelsverket jobbar aktivt med att hålla sin webbplats uppdaterad och relevant för användarna.

Artikeln är baserad på denna artikel på livsmedelsverket.se.