Tillbaka till startsidan

Livsmedelsverkets kost- och miljörekommendationer

Livsmedelsverkets arbete med kostrekommendationer och miljöfrågor

Livsmedelsverket ger oss råd om vad vi bör äta för att må bra och hålla oss friska. De pratar om olika dieter, matvanor och hur vi kan minska matsvinnet. De tänker också på miljön och pratar om fisk, salt, allergier och hur vi kan äta på ett mer hållbart sätt.

Livsmedelsverkets insatser för att säkra matkvaliteten

Förutom att ge oss tips på bra matvanor, ser Livsmedelsverket till att maten vi äter är säker. De kollar på hur företag som producerar mat sköter sig och har resurser för att testa maten. De jobbar också med att ha koll på hur vi hanterar mat och dricksvatten för att undvika kriser.

Livsmedelsverket och skolmatsalen

Många elever känner sig oroliga när de äter i skolmatsalen. Det kan påverka hur de äter och hur de presterar i skolan. Livsmedelsverket tar detta på allvar och gör undersökningar för att se hur skolmåltider kan bli bättre. De planerar att uppdatera sina riktlinjer för skolmat baserat på forskning för att se till att eleverna får i sig näringsrik mat.

Livsmedelsverkets webbplats och cookies

Om du besöker Livsmedelsverkets webbplats kan du se att de använder cookies. Det finns olika typer av cookies som kan spåra din aktivitet på webbplatsen. Om du vill kan du ändra dina cookie-inställningar. En specifik cookie kommer inte längre att användas efter oktober 2021.

Artikeln är baserad på denna artikel på livsmedelsverket.se.