Tillbaka till startsidan

Livsmedelsverket: Råd om mat och hälsa

Livsmedelsverket ger råd om mat och hälsa

Livsmedelsverket är en myndighet som ger råd om mat och matvanor för olika åldersgrupper. De ger information om saltintag, tallriksmodellen och nyckelhålsmärkning. Mycket fokus ligger på hur man kan hantera mat och måltider på ett hälsosamt sätt, samt information om näringsämnen, tillsatser och allergier.

Allt från allergier till näringsvärden

Livsmedelsverket täcker olika ämnen som allergier, matförgiftning, miljömedvetna matval, näringsvärden och dricksvattenkvalitet. De ger råd och tips för att hantera mat på ett säkert sätt samt informerar om lagstiftning, företagande inom livsmedelsbranschen, import/export av livsmedel och regler för livsmedelsföretag.

Målet är att minska saltintaget

Livsmedelsverket och Folkhälsomyndigheten har ett gemensamt mål att minska saltintaget i Sverige med 30 procent till år 2025. Producenter och dagligvaruhandeln samarbetar för att nå dessa mål genom att erbjuda produkter med mindre salt samt informera om hälsosamma matvanor.

Kakor på Livsmedelsverkets webbplats

På Livsmedelsverkets webbplats används olika typer av kakor för att förbättra användarupplevelsen. Kakorna kan vara antingen sessionskakor eller permanenta kakor och används för olika ändamål. Besökare har möjlighet att hantera kakor genom att ändra sina inställningar.

Artikeln är baserad på denna artikel på livsmedelsverket.se.