Tillbaka till startsidan

Svensk Livsmedelsproduktion: Strategi för Framtiden

Livsmedelsstrategin 2.0 från Landsbygds- och infrastrukturdepartementet

År 2025 publicerades Livsmedelsstrategin 2.0 från Landsbygds- och infrastrukturdepartementet. Det är ett dokument som innehåller planer och åtgärder för att öka den svenska livsmedelsproduktionen. Departementet arbetar tillsammans med Statens jordbruksverk och regeringen för att uppnå specifika mål.

Målet med strategin

Syftet med Livsmedelsstrategin 2.0 är att öka den svenska livsmedelsproduktionen. Genom att sätta upp mätbara mål och följa upp med konkreta åtgärder vill man stimulera tillväxten inom jordbrukssektorn. Det är en viktig del av att säkerställa tillgången på livsmedel i Sverige.

Uppföljning av åtgärder

För att säkerställa att strategin genomförs på ett effektivt sätt kommer Statens jordbruksverk och regeringen att följa upp de planerade åtgärderna. Det innebär att det kommer att finnas en kontinuerlig utvärdering av resultaten för att se till att målen uppnås.

Webbplatsen Regeringen.se

Information om Livsmedelsstrategin 2.0 och regeringens arbete finns tillgängligt på Regeringen.se. Där kan man läsa om strategin, prenumerera på uppdateringar via e-post och ta del av lättlästa texter för en enklare förståelse. Webbplatsen använder även JavaScript för att skapa interaktiva element.

Genom att fokusera på att öka livsmedelsproduktionen och genomföra konkreta åtgärder hoppas Landsbygds- och infrastrukturdepartementet, tillsammans med andra myndigheter, kunna stärka och säkra Sveriges matförsörjning för framtiden. Livsmedelsstrategin 2.0 är ett steg mot en mer hållbar och trygg livsmedelsproduktion i landet.

Artikeln är baserad på denna artikel på regeringen.se.