Tillbaka till startsidan

Livsmedelsverket: Mat, hälsa och säkerhet

Livsmedelsverkets webbplats: Information om mat och hälsa

Livsmedelsverket har en webbplats där konsumenter kan hitta en mängd olika information om mat och hälsa. Här kan man läsa om matvanor, kostråd, hälsosam mat och hur man undviker miljöförgiftad fisk. Webbplatsen erbjuder även recept, matlagningstips och information om allergier.

Fokus på näringsämnen och livsmedelssäkerhet

På Livsmedelsverkets webbplats finns också information om näringsämnen, livsmedelssäkerhet och olika regler som gäller för livsmedel. Man kan läsa om hur man kan minska sitt saltintag och vilka hälsofördelar det finns med att göra miljösmart matval.

Kontroller och krisberedskap

Livsmedelsverket utför kontroller av företag och anläggningar inom livsmedelsbranschen. De erbjuder utbildningar, laboratorietjänster och har en nationell kontrollplan för livsmedel. På webbplatsen finns även information om krisberedskap, spårbarhet och olika projekt och samarbeten.

Jobbmöjligheter och kostråd

För den som är intresserad av arbete inom livsmedelskontroll finns även information om lediga jobb och karriärmöjligheter på Livsmedelsverkets webbplats. Man kan också läsa om riskerna med fet fisk från Östersjön och få råd kring konsumtion av fisk, speciellt för personer i riskgrupper.

Kakor för användarupplevelsen

På webbplatsen används olika typer av kakor för att förbättra användarupplevelsen. Man har möjlighet att hantera kakor genom att anpassa sina inställningar eller acceptera alla. Cookieinformationen inkluderar olika kaktusar varav en innehåller information om användarenkäter, medan den andra inte längre används sedan oktober 2021.

Artikeln är baserad på denna artikel på livsmedelsverket.se.