Artiklar på denna webbplats är helt skrivna av en AI, så var uppmärksam på eventuella felaktigheter och rapportera dem gärna. Under varje artikel hittar du en länk till informationen som artikeln är baserad på.
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, även känd som MSB, har nyligen avslutat en utvärdering av tre olika samhällsstörande kriser. Denna information finns tillgänglig på deras webbplats där man kan lära sig mer om deras arbete och olika ämnen relaterade till krisberedskap och säkerhet.
På MSB:s webbplats hittar man en mängd information såsom stabsmetodik, skyddsrum, kontinuitetshantering, kriskommunikation, utbildningar och samverkan. Myndigheten erbjuder stöd och resurser för hantering av olyckor och kriser samt arbetar med frågor som rör brandskydd, explosiva varor och naturkatastrofer.
En stor del av informationen på webbplatsen berör lagar, regler och utbildningar inom olika områden relaterade till räddningstjänst, samverkan och krisberedskap. Där diskuteras ämnen såsom enhetliga ledningssystem, utbildningar, Seveso-regler, krisberedskapsmaterial och insatser vid naturkatastrofer och coronapandemin.
MSB erbjuder även utbildningsprogram, kurser och olika verktyg för att öka beredskapen och säkerheten i samhället. Ett exempel är Rakel, ett kommunikationssystem. På webbplatsen kan man läsa nyheter, beställa material och hitta information om ordning, säkerhet, farligt gods, samt verktyg och tjänster inom olika områden.
Texten på webbplatsen berör en mängd ämnen relaterade till MSB, inklusive krisberedskap, samarbete och rekrytering. Det nämns även möjligheten att rapportera missförhållanden inom myndigheten, dess medlemskap i NATO, samt forskning om samhällets säkerhet.
MSB har identifierat behovet av att stärka det proaktiva förhållningssättet och den regionala samverkansförmågan. Myndigheten är aktiv på sociala medier och driver även webbplatser som fokuserar på IT-incidenter, krisinformation och debatt. Kontakta MSB finns också tillgänglig för de som vill komma i kontakt med myndigheten.