Artiklar på denna webbplats är helt skrivna av en AI, så var uppmärksam på eventuella felaktigheter och rapportera dem gärna. Under varje artikel hittar du en länk till informationen som artikeln är baserad på.
Livsmedelsverket är en myndighet som ger information och råd om mat och kost. På deras webbplats kan man läsa om olika ämnen som allergier, hälsa, näringsämnen och regler kring livsmedel. För olika grupper erbjuder de tips och vägledning kring kost och matvanor.
Ett samarbetsprojekt mellan Livsmedelsverket och Skolverket fokuserar på att utveckla riktlinjer för måltider i skolan. Tillsammans med Umeå universitet och Örebro universitet har man även genomfört forskning om matens sociala aspekter. Genom att främja hälsosamma matvanor hos elever, undersöker man skollunchars pedagogiska potential.
Livsmedelsverket erbjuder även specifik information för journalister och möjlighet att prenumerera på nyheter kring livsmedelsbranschen. Besökare på webbplatsen informeras även om användningen av cookies.
Besökare på Livsmedelsverkets webbplats har möjlighet att välja att acceptera eller avvisa cookies genom att justera sina webbläsarinställningar. Där används olika typer av cookies för olika ändamål, exempelvis ConsentCookie för att spara besökarnas inställningar samt cookies för formulärfunktioner och statistik.
Livsmedelsverket informerar också om att vissa cookies på deras webbplats inte längre används sedan oktober 2021. Dessutom sätter tredjepartsföretag cookies på webbplatsen för olika funktioner. Livsmedelsverket fortsätter att arbeta med kontroller, beredskap, forskning, utbildning och lagstiftning kring livsmedel för att främja hälsosamma matvanor och säkerhet för konsumenter.