Tillbaka till startsidan

Arbetsmiljöverket - säkerhet och information om arbetsmiljö

Arbetsmiljöverket - Din guide till en bättre arbetsmiljö

Arbetsmiljöverket är en myndighet som kan hjälpa dig med arbetsmiljöfrågor. De ger råd och information om regler som gäller för arbetsmiljön. På deras webbplats kan du hitta information på olika språk och det finns också lättläst text och teckenspråk.

Viktiga regler och åtgärder

Arbetsmiljöverket jobbar för att bekämpa arbetslivskriminalitet och för att kontrollera farliga produkter på marknaden. De har olika regler och åtgärder för att se till att arbetsmiljön är säker.

Risker och förebyggande åtgärder

På Arbetsmiljöverkets webbplats kan du lära dig om olika risker på jobbet och hur du kan förebygga dem. Det finns information om till exempel arbetsanpassning, ergonomi, buller, elektriska fält, hudbesvär, kemiska risker, smittrisker och kränkande särbehandling.

Arbetsmiljö även vid hemarbete

Arbetsmiljöverket bryr sig också om din arbetsmiljö när du jobbar hemifrån. På deras webbplats kan du få tips och råd om hur du kan göra din arbetsplats hemma så bra som möjligt.

Säkerhet på arbetsplatsen

Arbetsmiljöverket ger också tips på hur du kan förebygga smittspridning på arbetsplatsen. Det är viktigt att du känner dig trygg och säker när du jobbar.

Inomhusmiljö

Arbetsmiljöverkets webbplats innehåller också information om olika aspekter av inomhusmiljön. Det kan vara intressant att lära sig mer om hur inomhusluften kan påverka vår hälsa.

Branschspecifik information

Olika branscher har olika arbetsmiljörisker och regler. På Arbetsmiljöverkets webbplats kan du hitta information speciellt anpassad för din bransch.

Bidrag för att rapportera missförhållanden

Om du ser något som inte står rätt till på din arbetsplats kan du rapportera det. Organisationer kan söka statsbidrag för att ge information och råd till personer som rapporterar missförhållanden.

Extra information och kontakt

Arbetsmiljöverkets webbplats innehåller också extra information som kan vara bra att ha. Här hittar du till exempel utbildningskrav vid hantering av diisocyanater, information om ett center mot arbetslivskriminalitet, och brister som upptäckts vid en inspektionsinsats.

Om du behöver komma i kontakt med Arbetsmiljöverket finns det också kontaktuppgifter på deras webbplats. Du kan också hitta länkar till deras sociala medier och genvägar till olika tjänster.

Artikeln är baserad på denna artikel på av.se.