Tillbaka till startsidan

Minskad medellivslängd bland ensamstående kvinnor i Sverige

Minskad medellivslängd för ensamstående kvinnor i Sverige

Folkhälsomyndigheten har nyligen rapporterat att medellivslängden har minskat för ensamstående kvinnor födda i Sverige med kort utbildning under perioden 2012–2022. Denna grupp kvinnor befinner sig i en särskilt utsatt livssituation och det krävs åtgärder för att vända denna oroande trend.

Förbättring av livssituationen krävs

Med den minskade medellivslängden för ensamstående kvinnor med kort utbildning är det tydligt att det behövs åtgärder för att förbättra deras livssituation. Denna grupp är i behov av stöd och insatser för att kunna leva ett hälsosamt liv på lika villkor som andra grupper i samhället.

Folkhälsomyndighetens arbete för en god och jämlik hälsa

Folkhälsomyndigheten har som mål att främja en god och jämlik hälsa i samhället. Genom att analysera kvinnors medellivslängd och fördjupa kunskapen kring orsakerna till den minskade medellivslängden arbetar myndigheten aktivt för att identifiera och adressera hälsoutmaningar i samhället.

Fortsatt arbete för att öka förståelsen kring hälsotrender

Genom att fortsätta arbetet med att fördjupa kunskapen kring hälsotrender och orsakerna till minskad medellivslängd för ensamstående kvinnor med kort utbildning, kan Folkhälsomyndigheten bidra till att utforma effektiva åtgärder som främjar en bättre hälsa och ökad livslängd för denna grupp.

Kontaktuppgifter och ytterligare information om Folkhälsomyndighetens arbete och vision kan hittas på deras webbplats för de som är intresserade av att följa deras insatser för att främja en god och jämlik hälsa i samhället.

Artikeln är baserad på denna artikel på folkhalsomyndigheten.se.