Tillbaka till startsidan

SMHI varnar för ishalka längs västkusten

SMHI varnar för ishalka längs västkusten

Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut (SMHI) har utfärdat en varning för ishalka längs med västkusten. Det innebär att det kan vara halt på vägar och även på luftburna elledningar.

Krisinformation.se ger information och förberedelser för olika händelser

Om du vill vara förberedd på olika typer av händelser kan du besöka Krisinformation.se. Där kan du hitta information om hur du kan förbereda dig inför exempelvis klimatförändringar, kärntekniska olyckor, pandemier och mycket mer.

MSB:s webbplats har information om beredskap och kriser

På MSB:s webbplats kan du hitta information om beredskap och vad du kan göra vid olika typer av kriser. Det kan handla om allt från stormar och oväder till terrorism och transportstörningar. Här finns även information på andra språk.

Fokus på händelser och myndigheternas ansvar

Texten nämner olika händelser som har påverkat Sverige, exempelvis skogsbränder, översvämningar, terrorattacker och epidemiutbrott. Den fokuserar också på vilket ansvar myndigheterna har och vilka åtgärder som rekommenderas i en kris eller katastrofsituation.

SMHI:s varning för ishalka längs västkusten

SMHI har utfärdat en varning för ishalka längs med västkusten och även en bit inåt land. Det innebär att det kan bildas isbeläggning på vägarna och på luftburna elledningar. Varför det är halt beror på att det är väldigt kallt och fuktigt, vilket gör att vattnet på vägarna fryser och blir halt att köra på.

Varningen gäller från måndagsmorgonen

Varningen för ishalka gäller från måndagsmorgonen och kommer att vara i kraft under dagen. Det är viktigt att vara extra försiktig när man är ute och köra på västkusten och även i närliggande områden. Se till att ha rätt däck och anpassa hastigheten efter förhållandena för att undvika olyckor och halka.

Det är alltid bra att vara förberedd inför olika typer av händelser och kriser. Genom att ha kunskap om vad som kan hända och vilka åtgärder som rekommenderas kan man bidra till att minskad risk och öka sin egen säkerhet.

Artikeln är baserad på denna artikel på krisinformation.se.