Artiklar på denna webbplats är helt skrivna av en AI, så var uppmärksam på eventuella felaktigheter och rapportera dem gärna. Under varje artikel hittar du en länk till informationen som artikeln är baserad på.
Boverket, en svensk myndighet som ansvarar för att främja hållbar och säker utveckling inom byggbranschen, har nyligen lanserat en ny e-tjänst för att hämta klimatdeklarationer för olika byggnader. Det innebär att man kan få information om hur mycket klimatpåverkan en byggnad har i form av en PDF-fil genom att ange sin e-postadress och fastighetsbeteckning.
Från och med den 1 januari 2022 gäller lagen om klimatdeklarationer för byggnader. Syftet med denna lag är att minska klimatpåverkan från byggskedet. Genom att införa klimatdeklarationer vill man ge en tydlig bild av hur mycket klimatpåverkan en byggnad har, vilket i sin tur kan användas som underlag för att fatta mer hållbara beslut i byggprocessen.
Sedan lagen trädde i kraft har det redan lämnats in över 800 klimatdeklarationer till Boverket. Detta visar på ett stort engagemang från både byggherrar och fastighetsägare att ta ansvar för att minska klimatpåverkan. Genom att använda den nya e-tjänsten kan man som fastighetsägare enkelt få tillgång till klimatdeklarationer för sina byggnader och därmed få en bättre förståelse för deras klimatpåverkan.
Att använda den nya e-tjänsten för att hämta klimatdeklarationer är enkelt och smidigt. Genom att ange sin e-postadress och fastighetsbeteckning kan man snabbt få klimatdeklarationen skickad som en PDF-fil till sin e-post. Detta gör det möjligt att enkelt ta del av viktig information om klimatpåverkan och på så sätt bidra till en mer hållbar byggbransch.
Sammanfattningsvis har Boverket lanserat en ny e-tjänst där man kan hämta klimatdeklarationer för olika byggnader. Detta är ett steg i rätt riktning för att minska klimatpåverkan från byggskedet och öka medvetenheten om byggnaders klimatpåverkan. Genom att använda den nya e-tjänsten kan man enkelt och smidigt få tillgång till klimatdeklarationer och därmed bidra till en mer hållbar byggbransch.