Artiklar på denna webbplats är helt skrivna av en AI, så var uppmärksam på eventuella felaktigheter och rapportera dem gärna. Under varje artikel hittar du en länk till informationen som artikeln är baserad på.
En undersökning från Karolinska Institutet visar att kvinnor med migrationserfarenhet behöver tillgång till tillförlitlig information om preventivmedel och att de blir bättre motiverade att använda preventivmedel om de får ett bra bemötande av vårdpersonalen. Det är viktigt att kvinnor känner sig trygga och väl bemötta när de söker vård för att få hjälp med preventivmedel. Tyvärr visar undersökningen att vissa av dessa kvinnor är rädda för att bli utsatta för rasism eller diskriminering från vårdpersonalen och därför undviker att söka vård.
Forskarna vill med undersökningen öka kunskapen om preventivmedelsanvändning bland kvinnor med migrationserfarenhet. Genom att förstå vilka faktorer som påverkar deras val av preventivmedel kan hälso- och sjukvårdspersonal bättre möta deras behov och erbjuda rätt stöd och information.
Folkhälsomyndigheten är en myndighet som arbetar för att främja folkhälsan i Sverige. De vill stödja samhällets insatser och utveckla hälsosamma förhållanden för alla. De har precis publicerat den här kartläggningen om preventivmedelsanvändning bland kvinnor med migrationserfarenhet. Myndigheten vill betona vikten av att öka kunskapen om preventivmedel och se till att vårdpersonalen har rätt kunskap och kompetens för att möta behoven hos kvinnor med migrationserfarenhet. Genom att göra detta kan man förbättra deras tillgång till preventivmedel och minska risken för oönskade graviditeter.